Logo1
What's in a name ...
[NL] [FR] [EN]

Fotografie ... een passie

Ik ben heel toevallig in contact gekomen met fotografie. Een goeie vriendin vertelde me dat haar dochter lessen fotografie volgde in de academie in Wetteren. Wist ik veel dat je fotografielessen kon volgen :-). Ik wist wel dat er zoiets bestond als het beroep "fotograaf" maar dat associeerde ik steevast met foto's in kranten en tijdschriften.
Ik fotografeer al jaren maar dat beperkte zich tot het verzamelen van reisherinneringen of het nemen van foto's om de evolutie te zien van de verbouwingen. Tijdens de zomer van 2007 hakte ik dan de knoop door en schreef ik me in voor de lessen fotografie aan de Gemeentelijke Tekenacademie Wetteren ...

De keuze tussen "analoog of digitaal" was vlug gemaakt ... Ik begon met "het echte werk" ;-). Ik gooide me vol goeie moed op fotorolletjes, vergroters, ontwikkel- en fixeerbaden, klemmen en spoelen. In het begin leek het allemaal hopeloos ingewikkeld maar na verloop van tijd kreeg ik het een beetje in vingers. Het moment dat je je eerste beeld ziet "verschijnen" in het ontwikkelbad ... een echt kippevelmoment :-).

In september 2008 ben ik begonnen aan het tweede jaar. Op het einde van 2008, met enkele maanden vertraging, heb ik in m'n kelder een eigen dokaatje (donkere kamer) geïnstalleerd. Zo kan ik thuis ook foto's ontwikkelen.

En wanneer volgt dan de overstap naar digitaal, vraag je je misschien af. Geen flauw idee ... Ik vraag me af of het noodzakelijk is om de overstap te maken. Ik denk dat beide perfect naast elkaar kunnen bestaan. Ik werk al de hele dag met een computer en de analoge fotografie kan je beoefenen zonder dat je een computer nodig hebt. Anderzijds heb je bij de digitale fotografie minder kans dat je onherstelbare fouten maakt tijdens het "ontwikkelproces". Nu nog een doka uitvinden die niet zo donker moet zijn ;-).

Het materiaal dat ik gebruik ...
* Nikon F80 (analoog)
* Nikon kit lens AF 28-80 mm 3.3-5.6
* Nikon standaard lens AF 50mm 1.8
* Panasonic DMC-FZ7 (digitaal bridge)
* Vergroter Durst M670 BW

Ik hoop dat je van mijn foto's geniet.

Willem

┬ę 2008-2012  SpeedyG