Logo1
What's in a name ...
[NL] [FR] [EN]

Let the sun shine ... historiek

solar1 solar2

1 juni 2008 :

Het idee zat al jaren in mijn hoofd, tussen al de rest ;-), maar de eigenlijke doorbraak kwam er op 1 juni 2008, toen ik de klimaatbeurs bezocht in de school Mariagaard te Wetteren. Door de informatie die ik daar verzamelde, besloot ik om er, uiteindelijk, werk van te maken. De aanvragen voor bijkomende informatie en offertes vonden hun weg via het internet en dan was het wachten op reacties.

12 september 2008 :

De kogel is door de kerk ... de bestelling is getekend. Hartelijk bedankt Matthias (klantenadviseur) en Patrick (technical support manager) voor het advies en de service die jullie leverden.

23 oktober 2008, 7 uur :

Na een informatie-, offerte- en beslissingsronde van enkele maanden was het eindelijk zo ver ... de installatie van de zonnepanelen. Ik was nog maar net wakker en daar klonk de deurbel al. Een vrachtwagenchauffeur loste zijn lading en even later lag er een stapeltje zonnepanelen (was het dat maar ;-) op mijn oprit.

solar3

Omstreeks half 8 begonnen Dieter en Jonas, de twee installateurs zonder hoogtevrees, aan de montage op het dak. Alles verliep min of meer probleemloos. Ze stelden enkel vast dat het dak toch niet zo vlak was als eerst gedacht. Er zat een duidelijk knik in waardoor het middenste gedeelte, zowel horizontaal als vertikaal, duidelijk dieper lag dan de rest van het dak. Gelukkig leverde dit geen onoverkomelijke problemen op.

23 oktober 2008, half 5 :

Ongeveer 9 uur nadat ze begonnen waren aan de installatie op het dak en in de garage de inverter (omvormer) geïnstalleerd en aangesloten hadden, werd de eerste electriciteitsproductie gemeten. Dankzij de meegeleverde monitor kon ik op het scherm van mijn PC opvolgen hoe de panelen presteerden.

Laat de zon nu maar schijnen !

December 2008 :

Ondertussen zijn we twee maanden verder en ben ik erin geslaagd om de gegevens die de inverter verzamelt, beschikbaar te zetten op 'het net'. Het resultaat krijg je te zien als je klikt op bovenstaande menuopties. Je vindt er het aantal KWh dat geproduceerd wordt per week, per maand, per jaar, enz.

Tenzij Murphy zich ermee moeit, worden deze grafieken meerdere malen per uur aangepast zodat je steeds de meest recente gegevens te zien krijgt.

solar4 solar5
┬ę 2008-2012  SpeedyG